Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скандал в мережі: політтехнолог Березовець вибачився за невдалий жарт про пожежу в Нотр-Дамі та приїзд Зеленського

  • 16.04.2019, 12:15
  • 800

Ведучий каналу «Прямий» і політтехнолог Тарас Березовець вибачився за свій пост про пожежу в Нотр-Дамі та приїзд кандидата в президенти Володимира Зеленського в Париж, назвавши його «невдалим жартом».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мій вчорашній пост щодо пожежі в Соборі Паризької Богоматері поширився як пожежа в соцмережах. Прокоментувала його і надзвичайний та повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, у своєму Твіттері прокоментувавши його як „ганьбу“. Все це вимагає пояснень із мого боку», — написав Березовець.

Він зазначив, що «Велика Французька революція дарувала світові три головні цінності, свобода, рівність, братерство — саме свобода, в т. ч. свобода слова, є непорушним принципом П'ятої республіки».

«Скандально відоме французьке видавництво Charlie Hebdo кілька років тому стало мішенню терористичної атаки через свої неоднозначні публікації. Проте ніхто не поставив під сумнів право журналістів на свою суб'єктивну думку», — продовжив Березовець.

Він поцікавився: «Чим моє право як українського журналіста відрізняється від прав моїх французьких колег?».

«Чи був жарт за межею? Так, був. Але, відверто, чим він у принципі відрізняється від 90% жартів „95-го кварталу“?», — заявив журналіст-політтехнолог.

«Менше з тим, президент Франції і посол в Україні визнали можливим сісти за один стіл із людиною, який є автором багатьох жартів, за які в Європі він давно б лишився без роботи. Хіба це я називав свою країну німецькою порноакторкою і порівнював жителів Західної України з розумово неповноцінними?», — додав він

За словами Березовця, у «добу інтерпретацій і напівправди» він має право на «особисту думку», подобається вона іншим чи ні.

«Зараз вам не забороняють читати і дивитися ті чи інші речі. Ні, вам просто пропонують інтерпретацію», — зазначив він.

Зрештою, політолог Березовець зазначив, що вчора «фабрика тролів Зеленського» відкрито «спустила на мене всіх собак», розміщаючи однакові пости в кількох сотнях профілів. Він вважає, що вже скоро ця «машина» наїжджатиме на будь-кого, хто спробує критикувати Зеленського.

Окрім цього, політолог вибачився перед тими, кого образив цей жарт. Адже пожежа Нотр-Дам, за його словами, є трагедією для світової культури.

Схожі новини