Передплата 2024 «Добра кухня»

«При Україні жилося набагато краще»: екс-бойовик «самооборони Криму» поскаржився на окупантів

  • 16.04.2019, 09:35
  • 529

«Отаман» незаконного формування «Кримське козацтво» Сергій Акімов, який в 2014 році вступив до лав «Самооборони Криму» і сприяв окупації півострова, зараз каже, що після приходу російської «влади» життя в Криму значно погіршилося.

Про це він розповів в ефірі програми «Saba» на телеканалі ATR.

«Зараз ми розуміємо, що при Україні жилося набагато краще. Що б не казали, що в Україні корупція, в Росії корупція набагато більша. І ця корупція закореніла, не тільки у всіх ешелонах влади, але і у всіх держструктурах», — сказав Акімов.

За його словами, після приходу російської «влади» в Криму почали обмежувати малий бізнес. Також отаман поскаржився, що при Україні корупція нібито теж була, але, на відміну від російської, вона була дієвою — можна було дати хабар і бути впевненим що «проблему вирішать». А при окупаційній владі при хабар «питання може не вирішити».

Він також поскаржився, що після анексії Криму йому довелося закрити свій бізнес на півострові, і зарплати теж стали меншими. За його словами, «якщо при Україні вдавалося щось відкладати, то зараз живемо копієчка в копієчку».

«Ми зараз стали заручниками ситуації, бо в Україні вважаємося зрадниками. Люди, які приїжджають з Росії, теж вважають нас зрадниками. Може, так і правильно», — додав отаман «Кримського козацтва», додавши, що в 2014 році нібито підтримка Росії була «добровільно-примусовою».

«Краще не стає. З кожним днем стає гірше, гірше, гірше у всіх відносинах», — зазначив він.

Сергій Акімов — так званий отаман «Кримського козацтва». У 2014 він вступив в лави «Самооборони Криму» з надією, що Росія дасть можливість козацького руху в Криму процвітати. А пізніше змінив свою думку й став активно виступати за ліквідацію тієї самої «Самооборони Криму». Тепер Акімов організовує мітинги «Обдурений Крим» і виходить на одиночні пікети проти окупаційної влади.

Схожі новини