Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія зупинила військове і цивільне співробітництво з НАТО

  • 15.04.2019, 16:04
  • 511

У Росії заявили про припинення співпраці з НАТО по військовій і цивільній лініях.

Про це заявив заступник голови МЗС Росії Олександр Грушко, повідомляє Прямий з посиланням на РИА Новости.

Заступник голови МЗС РФ заявив, що «Північноатлантичний альянс зайшов занадто далеко в нагнітанні конфронтації з Росією».

«НАТО сам відмовився від позитивного порядку денного у відносинах з Росією. Його не існує. І поки немає ознак того, що в НАТО знають, як виходити з цього глухого кута… НАТО зайшов занадто далеко в нагнітанні конфронтації з Росією, і поки не видно, коли і де розсудливість візьме гору. Парадокс, але сьогоднішні відносини Росія-НАТО якраз найбільше нагадують «звичайний» стан справ, під який створювалося НАТО — під «холодну війну», — заявив Грушко.

За його словами, поточна криза у відносинах Росії і НАТО є найтривалішою в історії.

Водночас Грушко запевнив, що військовий конфлікт із НАТО не передбачається, тому що це стало б катастрофою для всього людства.

Нагадаємо, у вівторок, 19 лютого, президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Крім того, Петро Порошенко заявив, що повноправне членство в Європейському Союзі та НАТО остаточно гарантуватиме державну незалежність, національну безпеку України, а також стане запорукою свободи і добробуту громадян.

Схожі новини