Передплата 2024 «Добрий господар»

Маю намір перемогти на президентських виборах і продовжити наш шлях до ЄС та НАТО, — Порошенко

  • 15.04.2019, 15:32
  • 585

Президент України Петро Порошенко запевняє, що зробить все можливе, щоб не дати реалізуватися сценаріям дестабілізації політичної та економічної ситуації в Україні.

Глава держави наголосив, що має намір перемогти на президентських виборах для того, щоб продовжити розпочатий Україною шлях до Євросоюзу та НАТО.

Про це Глава держави заявив під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, повідомляє прес-служба президента.

«Я сьогодні тут, щоб сказати — маю твердий намір запобігти цим сценаріям, я маю намір виграти президентські вибори. І я роблю для цього все, що можу, і дуже дякую за ту підтримку, яку відчуваю кожного дня, кожної години», — заявив Петро Порошенко під час зустрічі з представниками бізнесу у Києві.

Він зазначив, що таку мету — виграти вибори — поставив, аби «забезпечити політичну стабільність і продовження реформ, незворотність європейського та євроатлантичного руху країни».

«І не треба ніяких референдумів. Країна визначилася ще під час Революції Гідності 2013−2014 років. Тільки ті, хто думають, що вони мають проводити з цього приводу референдуми, не помітили Революцію Гідності, не помітили, що в країні йде війна, не помітили, що ми боронимо державу п’ять років, даючи відсіч російській агресії», — сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що референдум, безперечно, буде, але тоді, коли країна буде готова до подання відповідних заявок — щодо вступу в ЄС та отримання Плану дій щодо членства у НАТО. «Референдум буде, бо референдум є обов’язковою складовою частиною процесу вступу до ЄС. Але референдум, присвячений делегуванню частини суверенних повноважень Української держави наднаціональним органам Європейського Союзу», — додав він.

Петро Порошенко підкреслив: «Але він має проводитись тоді, коли ми забезпечимо досягнення критеріїв, необхідних для вступу в ЄС, критеріїв для підписання Плану дій щодо членства в НАТО. І саме членство в ЄС і буде гарантувати незалежність нашої держави, надійність верховенства права, демократії, свободи слова».

Глава держави констатував, що нині триває не лише війна на сході України, а й інформаційна війна. «В умовах фейкових новин дуже не просто українцям розібратися де правда, а де ні», — зазначив Петро Порошенко. Одним із прикладів розповсюдження фейків він назвав повідомлення про абсолютно брутальні фальсифікації, використання адміністративного ресурсу та тотальну скупку голосів під час першого туру президентських виборів. Але результати голосування і оцінки експертів не підтвердили цього, підкреслив Петро Порошенко.

«Єдиною відповіддю на це має бути запрошення максимальної кількості іноземних спостерігачів, які досягли майже 2,5 тисяч, були у кожній окружній виборчій комісії десятками. І безпрецедентний висновок всіх міжнародних спостерігачів — це були найбільш вільні, найбільш демократичні вибори, які Україна мала в своїй історії», — сказав він.

«Захист демократії — це не словом, а ділом демонструвати які насправді ми маємо цінності, які насправді ми маємо програми», — наголосив Президент.

Схожі новини