Передплата 2024 «Добра кухня»

Ми змінимо шлях і щодо кадрової політики, і щодо завоювання довіри українців, — Порошенко

  • 15.04.2019, 09:35
  • 665

Президент України Петро Порошенко наголошує, що ретельно проаналізував результати першого туру виборів і зробив висновки, в тому числі і щодо кадрової політики. Він запевнив, що під час другої каденції змінить підходи у цьому питанні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Точно, я наголошую, що під час своєї другої каденції в основному місця в нашій команді — урядовій, президентській, точно повинні отримати люди, які мають декілька характеристик. Це мають бути молоді люди. Це мають бути люди, які дуже добре себе проявили в програмі децентралізації — лідери об’єднаних громад, які уже два-три роки довели, що вони можуть і зможуть захищати інтереси громади, вміють побудувати з ними ефективний діалог, мають підтримку громади. Не просто підтримку, мають довіру громади», — заявив Глава держави під час спілкування з представниками ЗМІ на НСК «Олімпійський».

Він переконаний, що це сприятиме підтримці громадами, людьми реформ в країні, адже будь-яка реформа, будь-які кроки повинні мати ретельне обговорення, підготовку для того, щоб залучити громаду на свій бік при проведенні реформ.

«Якщо не маєш довіри громади — і реформи приречені. І тому, безумовно, ми будемо рухатися і щодо кадрових змін, і щодо кадрових кроків щодо завоювання довіри людини абсолютно зміненим шляхом. Я не ховаюся від будь-яких кроків», — підкреслив Петро Порошенко.

Водночас він зауважив, що не помиляється той, хто нічого не робить. І кроки, зроблені Президентом і його командою з 2014 року, на його думку, були надзвичайно рішучими. «Я не можу сказати, що ця практика повністю себе виправдала. І треба дуже ретельно і обережно. Це не означає, що ми маємо закрити це, але це означає, що не існує рецептів на всі випадки життя», — зауважив Глава держави.

Петро Порошенко також повідомив, що має на меті залучати лідерів громад до роботи на посадах голів обласних державних адміністрацій.

«По губернаторам (головам ОДА — ред.) сказав, що ми будемо піднімати з лідерів об’єднаних громад. Особливо там, де результати виборів є сигналом того, що ми маємо посилити вертикаль», — сказав він. Глава держави також нагадав, що відповідно до Конституції всі голови обласних державних адміністрацій йдуть у відставку одразу ж після обрання нового Президента. «При чому незалежно від того, хто переможе», — констатував Петро Порошенко.

«І коли я говорю, що це є в принципі основні кадрові можливості Президента, йдеться, в першу чергу, про це», — додав Глава держави.

«Більше того скажу: одразу ж після президентських виборів я буду ініціювати зміни до Конституції, де посади голів обласних державних адміністрацій будуть ліквідовані. Бо це є продовження реформи децентралізації. А будуть префекти з більшими і меншими функціями. Виконавча влада передається громадам і це є реалізація реформи, в яку три, чотири, п’ять років тому ніхто не вірив. А контрольні функції, в тому числі і контроль суверенітету та територіальної цілісності держави, залишається у перфектів», — повідомив Президент.

Щодо того, хто буде у його команді після переобрання, Петро Порошенко сказав: «Я хочу нагадати, що в нас парламентсько-президентська республіка. І склад Уряду Президент може тільки пропонувати. На вакантні посади. Міністри після виборів Президента у відставку не йдуть і я їх відправляти у відставку не збираюся».

«Після парламентських виборів я звичайно, що скористуюся своїм правом і запропоную кандидатури», — додав Глава держави.

Він також підкреслив, що нині країна знає хто представляє дипломатію при Президентові Порошенку — це є Міністр закордонних справ Павло Клімкін і головний зовнішньополітичний радник Костянтин Єлісєєв.

«Ви їх знаєте? Країна їх знає. Це не є „коти в мішку“. Все зрозуміло. Міністерство оборони очолює Степан Тимофійович Полторак, який користується повною моєю довірою і довірою українських воїнів. Внесок в побудову армії, разом з волонтерами, разом з військовими. З усіма — його внесок є величезним. Я задоволений його роботою», — резюмував Петро Порошенко.

Схожі новини