Передплата 2024 «Добра кухня»

Курт Волкер побажав українцям успіху у другому турі виборів

  • 15.04.2019, 08:13
  • 504

Cпецпредставник США Курт Волкер запевнив, що США не підтримують жодного з кандидатів, однак виступають за принципи чесності та свободи вибору.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«США не підтримують жодного конкретного кандидата на будь-яких виборах, натомість ми підтримуємо принципи», — заявив посадовець.

«Ми вітаємо українців з успішним 1-м туром президентських виборів. Ми бажаємо вам успіхів у проведенні 2-го туру, а також парламентських виборів восени», — наголосив Курт Волкер у своєму зверненні до учасників Київського форуму з безпеки.

США підтримують Україну на шляху втілення подальших реформ і інтеграції до Європи та Євроатлантичних інституцій, запевнив посадовець.

«Жодна країна Європи не стикається з такими викликами, які постають перед Україною щодня в сфері безпеки протягом останніх п'яти років. Ці п'ять років були складними для України не лише через зазіхання Росії на анексію Криму і війну на Донбасі, але і через складні часи в економічному та політичному сенсі. Українці відповіли на ці складнощі, створивши більш міцну і об'єднану національну ідентичність», — наголосив Курт Волкер.

Волкер підтвердив позицію США з підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, відданість втіленню Мінських домовленностей та невизнання незаконної анексії Криму Росією.

Схожі новини