Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У WikiLeaks розповіли про долю кота заарештованого Ассанжа та показали відео

  • 14.04.2019, 12:30
  • 531

Організація WikiLeaks опублікувала в своєму Twitter відео з котом Джуліана Ассанжа, який сидить біля екрану телевізора, де демонструються кадри затримання його господаря біля будівлі посольства Еквадору в Лондоні.

Про це повідомляє УНН.

«Ми можемо підтвердити, що кіт Ассанжа в безпеці, — йдеться в коментарі до відеозапису. — Ассанж попросив своїх адвокатів врятувати його від погроз посольства в середині жовтня». WikiLeaks додала, що «вони возз’єднаються на свободі».

Засновник WikiLeaks завів кота в 2016 році. У тварини є власна сторінка в Twitter, ЗМІ називали його «центральною частиною піар-кампанії Ассанжа». У листопаді минулого року Ассанж погодився передати кота адвокатам, щоб вони помістили його в безпечне місце після погроз посольства Еквадору віддати тварину в притулок.

Ассанжа заарештували 11 квітня, після того, як Еквадор відмовив йому в дипломатичному притулку. Суд в Лондоні визнав його винним в порушенні умов звільнення під заставу. За даними Bloomberg, Ассанжа відправили до в’язниці суворого режиму Белмарш.

Схожі новини