Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Йде до рекорду: українець пішки вирушив у Лісабон

  • 13.04.2019, 17:48
  • 1 006

Киянин Валентин Черненко днями пішки вирушив зі столичної Бессарабської площі до столиці Португалії Лісабону. Чоловік каже, що має намір пройти 5 тис. км, жодного разу не скориставшись ніяким з видів транспорту. Ймовірне досягнення вже відгукнулися фіксувати представники Нацреєстру рекордів.

Як повідомляє «Сьогодні», з Валентином поспілкувалися за день до початку його грандіозного походу до Європи.

«Надалі я хочу пов'язати свою роботу з подорожами, тому мені необхідно якесь досягнення, — сказав він. — Раніше я ходив у походи Україною, їх було п'ять тривалістю по чотири дні. Максимальна відстань, яку ми проходили, — 100 км за чотири дні. Цього разу я готуюся пройти орієнтовно 5 тис. км. Маршрут я вже розпланував. У перші дні ходьби Україною мені належить зрозуміти, скільки кілометрів максимум я зможу пройти за день. А ось марш-кидки я планую зробити вже на третій-четвертий день. На кордон з Польщею я планую вийти через два-три тижні. А перше велике місто на моєму шляху після Києва — Житомир».

Бюджет його подорожі становить близько 90 тис. грн.

«Щоб заощадити, планую використовувати каучсерфінг, тобто зупинятися на одну ніч безкоштовно у мандрівників-однодумців», — уточнює Черненко.

Поспілкувалися журналісти і з родичами Валентина.

«Без тата буде складніше робити уроки з англійської. Тепер з мамою будемо питати відповіді у «Гугла», — з сумом у голосі розповіла 8-річна дочка Єва.

А ось мама майбутнього рекордсмена Олена каже, що вона дізналася про зухвалу ідею сина випадково, після того як їй проговорилася онука:

«Якось вона сказала, що тато хоче піти пішки в похід і пройти повз Ейфелеву вежу», — кажу вона.

До речі, крім рюкзака вагою в 20 кг, Валентин взяв з собою в дорогу і … бегемота. Правда, іграшкового — його татові подарувала донька як оберіг.

Журналісти разом з мамою Валентиною і його дружиною Мариною розділили з мандрівником перший кілометр шляху: «Добре йдемо», — бадьоро відрапортував Черненко через тисячу метрів.

«Іду разом з дружиною Мариною. Вона дійде зі мною до Житомира «, — сказав нам мандрівник.

Як розповіла керівник Нацреєстру рекордів Лана Вєтрова, головна умова, якої мусить дотримуватися Валентин, — завжди йти пішки і безперервно фіксувати своє пересування за допомогою спеціального трекера. За попередніми підрахунками, похід Валентина має тривати близько 200 днів.

Схожі новини