Передплата 2024 «Добрий господар»

Меркель пояснила, чому запросила Порошенка на зустріч, а Зеленського ні

За словами канцлера, для неї важливий діалог з Порошенком

Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель пояснила, чому запросила на зустріч чинного главу держави та кандидата в президенти України Петра Порошенка, а його опонента шоумена Володимира Зеленського — ні.

Про це вона сказала під час спільної з Порошенком прес-конференції в Берліні.

Так, на питання, що вона відповість, якщо говоритимуть, що вона підтримує Порошенка перед другим туром виборів, оскільки президент Франції Емануель Макрон сьогодні матиме зустріч з обома кандидатами, Меркель відповіла: «Я вирішила запросити пана президента. Я з ним постійно спілкуюся, ми бачилися недавно на Мюнхенській конференції з безпеки. Ми постійно зустрічаємося, у нас постійний обмін і постійні зустрічі. І також в часи, коли ми маємо вибори, я також вирішила його запросити, оскільки для мене важливий з ним діалог».

«Ми сьогодні також говорили про те, як ми можемо розвивати не лише наші двосторонні відносини, але також, що стосується відносин з Європейським Союзом. Угода про асоціацію вже нам принесла багато досягнень, це важливий сигнал для ЄС, вірніше ЄС показав цим свою реакцію на анексію Криму, на захоплення територій на Сході України, підтримав Україну і ця угода надала величезні можливості, якщо ми подивимось на економічні трансформації останніх років, подивимось на ситуацію з фінансами декілька років тому і порівняємо її з ситуацією сьогодні.

«Ми маємо стабільність, ми маємо довіру до України на міжнародних фінансових ринках — це величезний прогрес. Український народ приніс жертви задля цього, не можна про це забувати перехід до ринкової економіки до відмови від субсидій. Це також були жертви народу. Я хочу подякувати українському народові. Безвізовий режим також став важливим сигналом людям в Україні і ми хочемо з Німецького боку також продовжувати співпрацю в цьому дусі», — розповіла Меркель.

Схожі новини