Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко звільнив Гордєєва з посади голови Херсонської ОДА

  • 12.04.2019, 13:10
  • 726

Президент України Петро Порошенко звільнив Андрія Гордєєва з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації.

Відповідний указ № 141/2019 від 12 квітня розміщений на сайті глави держави. «Звільнити Гордєєва Андрія Анатолійовича з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою», — йдеться в документі.

Крім того, згідно з указом № 142/2019 від 12 квітня, виконувати обов'язки голови ОДА тимчасово буде Дмитро Бутрій, який до цього часу займав посаду першого заступника голови Херсонської ОДА. «Тимчасово покласти виконання обов’язків голови Херсонської обласної державної адміністрації на Бутрія Дмитра Стефановича», — йдеться в тексті указу.

Нагадаємо, 6 квітня Гордєєв подав заяву з проханням звільнити його з посади голови Херсонської ОДА. Президент України Петро Порошенко пообіцяв через тиждень звільнити Гордєєва з посади.

Активісти вимагали звільнити Гордєєва, його заступника Рищука і голову Херсонської облради Владислава Мангера, вважаючи їх причетними до організації вбивства Гандзюк.

Однак генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера, підозрюваного в організації вбивства. 5 квітня Мангеру одягли електронний браслет для відстежування його місця перебування.

Схожі новини