Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дощі та заморозки: синоптик дала несприятливий прогноз погоди на наступний тиждень

  • 11.04.2019, 20:55
  • 1 662

Найближчими днями в Україні атмосферні фронти та циклони зумовлять періодичні дощі. А подекуди навіть із грозами. Дощі чергуватимуться із проясненнями, випадатимуть по літньому типу — місцями та від невеликих до помірних за короткий термін.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у своєму блозі на сайті opinionua.com.

11−12 квітня найхолодніше буде на заході та півночі України — удень +8+13 градусів, а ось на сході, півдні та в більшості центральних областей градуси нагадуватимуть про літо — +16+22 градуси. І саме в цих найтепліших регіонах і ймовірні грози.

Вихідними, 13−14 квітня, прохолодна погода із заходу пошириться на більшу частину території України. Проте дощі залишаться лише 13 квітня у східній частині, а 14 квітня — у південній. Значна ж частина України перебуватиме у сухій повітряній масі.

На початку наступного тижня, 15 та 16 квітня, у нічні години в західних областях України та на півночі подекуди можливі заморозки. Загалом переважатиме прохолодна погода з температурою повітря в межах +10+14 градусів.

Дощі в понеділок і вівторок пройдуть лише на сході та півдні України.

17 квітня волога погода очікується на півдні; а 18 квітня всю Україну охопить сонце, яке підніме температуру повітря на 2−5 градусів.

Із цікавих метеонюансів — 16 та 17 квітня в Україні пориви вітру можуть досягати штормових.

У Києві друга половина тижня очікується із прохолодною погодою — у столиці в нічні години передбачається +3+6 градусів, у денні — +9+12 градусів. Періодичні дощі ймовірні 11−12 квітня.

На наступному тижні в Києві переважатиме суха сонячна погода з поступовим підвищенням температури повітря до +12+15 градусів.

Схожі новини