Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українська дівчинка, яка проживає у Німеччині, отримала лист від полоненого командира «Яни Капу»

  • 11.04.2019, 19:28
  • 512

Українська дівчинка, яка проживає з батьками у Мюнхені, отримала лист із московського слідчого ізолятора «Лефортово» від командира буксира «Яни Капу» військовополоненого Олега Мельничука.

Це була відповідь на лист, який українка написала на знак підтримки після акту збройної агресії та захоплення у листопаді минулого року Росією у районі Керченської протоки 24 українських військових моряків, повідомляє Укрінформ.

«Дякую за лист. Дякую за вашу підтримку. Завдяки вашим листам ми тримаємося, і настрій покращується», — написав полонений військовий моряк.

Він також подякував за малюнок, який був надісланий до лефортовської в'язниці.

Командир «Яни Капу» також висловив сподівання, що всі полонені українські військові моряки якнайскоріше повернуться додому.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки Росія із застосуванням військових кораблів та авіації здійснила військову агресію проти двох катерів та буксира Військово-морських сил Збройних сил України, які здійснювали плановий перехід із Одеси до Маріуполя.

У результаті застосування зброї, 24 українські військові моряки були захоплені у полон. Нині вони протиправно утримуються у слідчому ізоляторі у Москві.

Факт збройної агресії проти України та захоплення у полон військових моряків засудили міжнародні демократичні організації та десятки урядів країн світу.

Схожі новини