Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Операція «Замурувати незаконно пробитий фасад». Спроба номер два

В історичному будинку на місці вікна було вибито дверний отвір

У Львівській міській раді з другої спроби вирішили замурувати незаконно пробитий фасад в історичному будинку по вул. Левицького, 10. На місці вікна було вибито… дверний отвір. І це без жодних дозволів. Управління охорони історичного середовища Львівської міськради подасть позов до суду щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини.

Як сказав заступник міського голови Львова з питань розвитку Львова Андрій Москаленко, позиція міста незмінна — фасад будинку має бути відновлений до попереднього стану.

Своє рішення мерія відстоюватиме в суді, оскільки власник приміщень подав позов на управління охорони історичного середовища, Личаківську Р А і Львівську міську раду.

За його словами, під час першої спроби замурування фасаду, до чиновників підійшов власник приміщень, який викликав поліцію. «Нам вдалося провести лише частину робіт, — каже Москаленко. — Власник приміщення надав довідку з БТІ, згідно з якою на місці вікна, нібито, є вхід.

Однак, оскільки ця довідка видана 2 квітня 2019 року, стало зрозуміло, що її видали вже по факту проведених робіт з вибиття входу. Ми зв’язалися з керівництвом БТІ і вони підтвердили, що довідка справді видана після того, як було проведено роботи з вибиття дверного отвору на місці вікна".

Схожі новини