Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російський вітрильник не пустили в Естонію через «кримських курсантів» на борту

  • 11.04.2019, 17:32
  • 510

Естонія заборонила вхід у свої територіальні води російському вітрильнику «Седов», оскільки на його борту знаходяться курсанти Керченського державного морського технологічного університету, розташованого в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє Укрінформ за посиланням на ERR МЗС Естонії.

«Навчальне судно „Седов“ не отримало дозволу на вхід у територіальні води Естонії, оскільки, за нашими даними, на його борту знаходяться курсанти Керченського державного морського технологічного університету з окупованого Криму», — йдеться в коментарі.

За оцінкою МЗС, допуск судна в Естонію суперечив би політиці невизнання анексії Криму. «Естонія не визнає анексію Криму і, за нашою оцінкою, видача дозволу навчальному судну суперечила б політиці невизнання анексії Криму», — додали в міністерстві.

Захід «Седова» в естонські води був запланований на 13−14 квітня — за кілька днів до майбутнього візиту президента Естонії Керсті Кальюлайд до Москви. Про невидачу вітрильнику відповідного дозволу стало відомо в середу. Посольство Росії в Таллінні вже назвало цю заборону «недружнім актом».

У середині березня 2019 року Департамент зовнішньої розвідки Естонії в своїй щорічній доповіді зазначив, що цивільні судна з Росії все частіше виконують завдання російської розвідки. Крім того, за оцінкою департаменту, цивільні судна, в тому числі великі вітрильники, займаються пропагандистською діяльністю.

Схожі новини