Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Колишнього радника Обами можуть засудити через допомогу Януковичу

  • 11.04.2019, 18:12
  • 549

Юридичному раднику президента США Барака Обами Грегорі Крейгу найближчим часом можуть висунути звинувачення через його ділові відносини з урядом екс-президента України Віктора Януковича.

Про це повідомила газета The New York Times з посиланням на адвокатів Крейга, передає телеканал «Прямий».

Згідно з повідомленням, діяльність Крейга в Україні викликала інтерес спецпрокурора Роберта Мюллера в рамках його розслідування про «російський слід» у президентській кампанії США 2016 року.

74-річний Крейг, який займав провідні посади в адміністраціях Клінтона і Обами, стане першою пов’язаною з Демократичною партією особою, якій висунуть звинувачення у справі за розслідуванням Мюллера.

Можливі звинувачення проти Крейга стосуються його лобістської роботи, яку він виконував у 2012 році для Януковича. За американським законом про реєстрацію іноземних агентів (FARA), будь-яка особа, яка виконує лобістську роботу для іноземних клієнтів має зареєструватися як іноземний агент.

Під час своєї роботи для українського президента-утікача Крейг був партнером в адвокатській конторі Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom. Грегорі Крейг торік покинув Skadden, а в січні Skadden заплатив 4,6 мільйона доларів штрафу в рамках угоди з Мін'юстом США, щоб уникнути кримінального переслідування за порушення закону про реєстрацію іноземних агентів.

Раніше у США засудили колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа і консультанта Віктора Януковича Пола Манафорта до 7,5 року позбавлення волі.

Нагадаємо, колишній глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт передавав соціологічні дані, пов'язані з президентськими виборами в США, українським олігархам Сергію Льовочкіну та Рінату Ахметову.

Схожі новини