Передплата 2024 «Добрий господар»

ЄС та Велика Британія погодили перенести Brexit

  • 11.04.2019, 09:15
  • 483

Європейський союз погодився надати Великобританії відстрочку Brexit до 31 жовтня.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters і CNN.

Глава Євроради Дональд Туск заявив на своїй сторінці в Twitter, що 27 країн Євросоюзу домовилися про подальше продовження статті 50 (Статуту ЄС — ред.) і повинні зустрітися з прем'єр-міністром Терезою Мей «для згоди уряду Великобританії».

В даний момент проходить зустріч Дональда Туска з Терезою Мей. Вона прибула на саміт глав країн ЄС для переговорів по Brexit.

Це означає, що Британія не вийде з ЄС без угоди в п'ятницю, 12 квітня, як це передбачалося раніше.

Шестимісячна затримка робить майже неминучим той факт, що Великобританії доведеться провести європейські вибори в травні, якщо прем'єр-міністр Тереза Мей не зможе нав'язати угоду через парламент до цього часу.

Мей попросила про набагато більш короткий термін продовження — до 30 червня. Тривала відстрочка демонструє відсутність віри в Європі, що вона може сформувати консенсус щодо своєї угоди про вихід в той час — але може дати прихильникам жорсткої лінії в її власній партії достатньо часу, щоб спробувати змусити її залишити свій пост.

Президент Франції Еммануель Макрон був головним противником надання Великобританії тривалого продовження, але, як вважають, канцлер Німеччини Ангела Меркель і багато інших лідерів підтримали цей підхід, повідомила CNN.

Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат в своєму Twitter підтвердив, що Великобританії дали час на Brexit до 31 жовтня, назвавши його Halloween Brexit.

Схожі новини