Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США заявили, що кір з України спричинив спалах захворювання у Нью-Йорку

  • 11.04.2019, 08:13
  • 398

До Нью-Йорка кір прийшов з України, пише газета The New York Times.

У деяких районах Нью-Йорка оголосили наздвичайний стан через різкий спалах кору, який як підрозоюють, потрапив до США з України. З початку цього року у США зафіксували 465 випадків зараження небезпечною інфекцією, майже 170 з них — у штаті Нью-Йорк, округ Рокленд, де живе значна кількість ультра-ортодоксальних євреїв. Це рекордні показники за останні 28 років, пише Голос Америки.

У вівторок мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив обов'язкову вакцинацію і режим надзвичайного стану у галузі охорони здоров’я.

«Це єдиний шлях зупинити цей спалах і переконатись, що ті, хто не був щеплений, отримає вакцину. Людям критично важливо усвідомити, що вакцина від кору працює. Вона безпечна, ефективна, випробувана часом», — заявив мер міста.

Для усіх невакцинованих людей, які живуть, працюють або вчаться у низці округів Нью-Йорка оголосили обов’язкове щеплення від кору, паротиту й краснухи. Фізично змусити людей робити це не можуть, однак за відмову обіцяють тисячу доларів штрафу. Наприкінці березня неімунізованим дітям заборонили відвідувати усі громадські місця.

До Нью-Йорка кір прийшов з України, пише The New York Times.

Щороку десятки тисяч хасидів їдуть в Умань на Черкащині святкувати єврейський новий рік. Торік дата припала на початок вересня, і за кілька тижнів потому спалах кору стався в Ізраїлі, а у жовтні хворобу зафіксували у Нью-Йорку.

Видання пише, що додому вірус привезли саме паломники з України.

За даними ЮНІСЕФ, за підсумками минулого року, Україна стала світовим лідером із кількості хворих на кір. На думку ЮНІСЕФ, це свідчить про зведення нанівець прогресу з подолання цього захворювання, якому легко запобігти, але яке може бути смертельно небезпечним.

Ед Дей каже, що кожен новий випадок — це лотерея, яка може принести пневмонію, енцефаліт, набряк мозку, передчасні пологи й ускладнення аж до смерті.

Схожі новини