Передплата 2024 «Добра кухня»

«Швидка допомога» до селян прибуде на крутому джипі

До жителів сіл Гірського (одного з найбільших у районі), Раделичів, Малих і Великих Липиць сімейний лікар Галина Андрусик тепер добиратиметься швидше — завдяки сучасному позашляховику Renault Duster.

Іномарку місцева амбулаторія отримала у рамках президентської програми допомоги сільській медицині. Як і всяку обнову, новеньке авто побожні місцеві селяни освятили.

У Гірському згадують, як два роки тому у їхнє село приїжджала народний де­путат Ірина Луценко, обіцяла під­могу. І вона не забарилася. Крім автомобіля, для надання пер­винної медичної обслуги селя­нам незабаром взамін старої збудують сучасну амбулаторію. Уже звели «коробку», незаба­ром зроблять накриття. Кажуть, у середині літа — на початку осе­ні установа прийме перших від­відувачів.

За словами головного ліка­ря Миколаївського району Іри­ни Хрущ, кошти на ці медичні обнови надійшли як з центру, так і з районного та місцево­го бюджету. Значна частина фінансів перепала Гірському від «експропрійованих» коштів Януковича. Пальне для «швид­кої» передбачає угода, підпи­сана з Національною службою здоров’я.

Завдяки президентській про­грамі сільська медицина на Львівщині розжилася ще на 42 спецавтомобілі. Уже розпочато будівництво 38 із 43 запланова­них амбулаторій.

Миколаївський район, Львівська область

Схожі новини