Передплата 2024 «Добрий господар»

VADA: аналізи крові кандидатів у президенти України проведуть у лабораторії США

  • 10.04.2019, 12:58
  • 813

Тестування аналізів кандидатів у президенти, яке проводитимуть експерти Voluntary Anti-Doping Association на НСК «Олімпійський» у Києві, будуть проведені в США на базі спортивної медичної лабораторії.

Про це під час прес-конференції в середу поінформувала представник VADA доктор Анжела Сільва, повідомляє Укрінформ.

«Тестування забору крові кандидатів у президенти буде проходити в Америці на базі спортивної медичної лабораторії», — сказала вона.

За її словами, Voluntary Anti-Doping Association є незалежною неприбутковою організацією, заснованою в 2011 році для того, щоб забезпечувати ефективну антидопінгову політику.

«Проби крові, які ми сьогодні візьмемо, будуть відправлені і проаналізовані на понад 300 показників», — сказала представник VADA.

Вона пояснила, що Voluntary Anti-Doping Association є окремою структурою і незалежною від World Anti-Doping Agency.

«Завданням WADA є контроль і моніторинг усіх процедур за антидопінговими кодами. Світова антидопінгова агенція не тестує, а лише проводить нагляд. VADA в свою чергу на базі цих самих лабораторій проводить тестування і забезпечує контроль допінгу професійних спортсменів під керівництвом світової організації», — пояснила Сільва.

«Наша організація проводила тисячі досліджень по всьому світу, і жоден результат не був спростований. Для нас велика честь забезпечувати прозорість виборів в Україні, що є в інтересах усього українського народу», — сказала вона.

Водночас представник VADA повідомила, що результати аналізів кандидатів можуть бути відомі після двох-трьох днів після здачі.

Нагадаємо, екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко закликав кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського приїхати у середу, 10 квітня, у період з 15-ї до 18-ї години, на стадіон НСК «Олімпійський» для здачі аналізів представникам організації VADA. Водночас, у штабі Зеленського заявили, що він не буде здавати аналізи представникам Всесвітнього антидопінгового агентства (VADA). Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Схожі новини