Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До кінця року уряд запровадить нові стандарти якості товарів, що замінять радянські ГОСТи

  • 10.04.2019, 13:12
  • 419

Протягом 2019 року в Україні запровадять близько 3 тисяч нових стандартів якості товарів та продукції, які мають замінити застарілі радянські ГОСТи.

Про це повідомив міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів, передає прес-служба відомства.

«Угода про вільну торгівлю з ЄС відкрила нові можливості для експорту української промислової продукції, але на рівні технічних і технологічних вимог було багато роботи. З 2016 року ми суттєво трансформували систему технічного регулювання та стандартизації, зокрема ліквідовані 90% радянських ГОСТів. Натомість ми розробили та прийняли 5105 національних стандартів і тепер 91% гармонізовані з [стандартами] ЄС. У 2019 році плануємо прийняти іще 3000 стандартів», — підкреслив Степан Кубів.

Перший віце-прем'єр-міністр України також зазначив, що з 2018 року Україна набула повноправного членства в Метричній конвенції, що відкриває додаткові можливості для експорту.

«З моменту набуття повноправного членства України у Метричній конвенції ми отримали визнання української системи вимірювань та її відповідності міжнародним вимогам з боку усіх 59 країн-членів Конвенції. Це обов'язкова умова, щоб Україна набула повноправного членства в Міжнародній організації законодавчої метрології та продовжувала роботу над укладанням Угоди з ЄС про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (АСАА)», — зазначив Степан Кубів.

Схожі новини