Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Польщі українця засудили за незвичайну крадіжку в ювелірній крамниці

  • 10.04.2019, 08:29
  • 623

Чоловік спустився мотузкою із вентиляційної шахти у ювелірний салон і викрав біжутерію на суму майже 170 тис. євро

Районний суд у Варшаві засудив 36-річного громадянина України до 7 років позбавлення волі за пограбування ювелірної крамниці у торгово-розважальному центрі.

Про це повідомляє Польське радіо.

Українця обвинуватили у викраденні ювелірних виробів на суму понад 700 тис. злотих. Чоловік також повинен частково відшкодувати збитки, завдані ювелірному салону і сплатити майже 380 тис. (понад 88 тис. євро) злотих.

Прокуратура обвинуватила 36-річного громадянина України у тому, що у ніч з 26 на 27 листопада 2017 року він пробрався через вентиляційну шахту у ювелірну крамницю у ТРЦ Arkadia та викрав біжутерію. Відомо, що він діяв спільно з «іншим невстановленим зловмисником на ім’я Олег».

У прокуратурі стверджують, що українець сховався у технічному приміщенні в одному з туалетів, коли торговий центр ще працював. Там він раніше підготував інструменти для проникнення. Після закриття центру чоловік заліз у вентиляційну шахту у підвісній стелі, звідки проліз над приміщення ювелірної крамниці. Усередину він спустився по мотузці, витягнув зі столу ключ від сейфу, у якому зберігалися ювелірні вироби.

Зловмисник зібрав коштовні предмети і готівку. Вентиляційною шахтою він повернувся у туалет, де до ранку прочекав на відкриття торгового центру. Тоді — покинув будівлю.

Головний слід, що залишився після злочинця, була мотузка зі слідами епідермісу і волосся. Його також видало взуття та відбитки пальців. Крім того, чоловіка також зареєструвала камера відоспостереження. На відеоролику він купував мотузку у центрі Arkadia і перед проникненням приходив у ювелірну крамницю.

Чоловіка затримали, коли він повернувся з України у Польщу у червні минулого року.

Схожі новини