Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білі мотиви від Роксолани Богуцької: у нову круїзну колекцію дизайнер «вдихнула» атмосферу тепла, світла і літа

У Львові відбувся показ нової круїзної колекції Roksolana Bogutska.

Традиційно джерелом інспірацій для дизайнера Роксолани Богуцької є українська етніка: у принтах колекції були використані мотиви борщівської вишивки. У новій весняно-літній круїзній колекції-2019 дизайнер представила 53 виходи. На моделях переважали легкі сукні різної довжини, з органзою, шовком, рюшами та квітковими принтами для різних подій — і для відпочинку, і на свято. Однак цього разу акцент модельєр зробила на білому кольорі, які виділила окремим «білим блоком».

— Незмінно нова колекція була присвячена українській культурі, — розповіла в ексклюзивному інтерв’ю журналісту «ВЗ» дизайнер Роксолана Богуцька. — Як завжди, ми багато використали багато українського етнічного орнаменту. Щоразу стараюся долучити щось нове, бо українська вишивка чи український орнамент є доволі впізнаваними, але я все одно брала за основу борщівську вишивку, подала її по-новому. Хотіла вкотре здивувати своїх шанувальників. Попри те, що ми використовували шовкові тканини з нашим друком (принтом. — Г.Я.), який ми самі розробляємо і який роблять спеціально для бренду Roksolana Bogutska, ми багато використали аксесуарів. Великого значення я надала блокові, який у цій колекції не лише актуальний, а й дуже модний, — це білий блок. Ми використали багато мережива, вишивали білим по білому. Для цього використали льон з домішками шовку. Це зараз дуже модно у світі, але я внесла свою «родзинку» у цю колекцію і зробила її у стилі Роксолани Богуцької.

— Тобто білий колір — король над іншими кольорами цієї колекції?

— Звісно, що у колекцію я ввела й інші яскраві кольори, але фоном і акцентом є білий. Саме цей білий блок з молочними відтінками і молочними шовковими вишивками і рішельє лідирує у новій колекції. Аксесуари і сумочки ми також підбирали білого кольору. Мені хотілося передати атмосферу тепла, світла і літа у цій колекції. Щоб не було навіть краплі смутку.

— Чи ви вже возили кудись цю колекцію?

— Ні, у Львові була прем’єра. Ця колекція була розроблена спеціально для показу у нашому місті.

Схожі новини