Передплата 2024 ВЗ

Олігарх Коломойський через суд вимагає повернути його пакет акцій ПриватБанку

  • 09.04.2019, 16:25
  • 462

Представники українського олігарха Ігоря Коломойського розширили перелік вимог до держави у позові щодо націоналізації ПриватБанку. Тепер, окрім компенсації за «незаконну» націоналізацію банку, його колишні власники вимагають повернути собі продані державі акції.

Відповідне клопотання про розширення переліку вимог Коломойського до держави задовільнив господарський суд, передає «Громадське».

Таким чином, у разі виграшу справи, Коломойському та компанії Triantal Investments Ltd повернуть продані ними акції Мінфіну та уряду України в межах націоналізації. Зазначимо, що коли ПриватБанк передавали до державної власності, його колишні власники отримали 1 гривні за всі свої акції банку.

Водночас суд відхилив клопотання міністерства фінансів України, яке просило залишити позов Коломойського без розгляду через відсутність у позовній заяві олігарха доказів того, що він володів ПриватБанком до націоналізації.

Напередодні Коломойський заявив, що його наразі не цікавить повернення банку у свою власність, однак він боротиметься у судах за повернення капіталу банку у розмірі 2 мільярдів доларів та отримання від держави «компенсації моральних збитків». Раніше в інтерв’ю BBC Коломойський заявляв, що очікує отримати компенсацію від держави за націоналізацію ПриватБанку «у тому чи іншому вигляді» після закінчення президентських виборів.

Нагадаємо, що 27 лютого стало відомо, що колишні власники ПриватБанку, олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, у суді почали процес оскарження рішення уряду про націоналізацію банку. За словами колишнього міністра фінансів України Олександра Данилюка, навіть якщо суд винесе рішення на користь олігархів, механізму повернення ПриватБанку колишнім власникам наразі немає.

Схожі новини