Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Навіщо їхати у мерію велосипедами? Чиновникам таксі подавай…

Вимоги до машин — клімат-контроль, подушки безпеки, рік випуску — не старші за 2017 рік.

Красиво і комфортно жити не заборониш. А ще — за бюджетні гроші… Виконавчий комітет Львівської міської ради оголосив тендер у системі ProZorro на послуги таксі. Переможець тендеру має постачати міськраді таксі до 31 грудня 2019 року. Аукціон стартує 15 квітня. Згідно з офіційною інформацією відкритих торгів, лот має коштувати 1,6 мільйона гривень. Скільки автівок планують придбати за цю суму, і яка в них необхідність? Адже раніше виконком не мав потреби в поїздках на таксі. І раптом у членів виконкому щось змінилося? Чому члени виконкому ігнорують міську ініціативу щодо поїздок на роботу велосипедом?

Журналіст «ВЗ» отримала від виконавчого комітету Львівської міської ради відповідь на інформаційний запит. Виконком мерії планує придбати на торгах п’ять автівок іноземного виробництва з підвищеним рівнем безпеки (вісім або більше подушок безпеки), клімат-контролем. Ці комфортні автівки мають бути не старші 2017 року випуску, з об'ємом двигуна від 1,6 літрів. Також у лоті — одне авто іноземного виробника з підвищеним рівнем безпеки, тип кузова — седан, один вантажно-посажирський автомобіль для перевезення середньо габаритних вантажів, об'єм двигуна — не менше 2,4 літри, та один пасажирський мікроавтобус іноземного виробництва на сім пасажирських місць.

Керуюча справами виконкому Львівської міської ради Марта Литвинюк повідомила «ВЗ»: «Закупівля послуг автотранспорту необхідна для виконання посадовими особами виконкому своїх повноважень. У 2019 році на утримання виконавчого комітету виділено з бюджету 23,5 мільйона гривень. Ця сума включає видатки установи на зарплату, придбання обладнання, матеріалів та інвентаря, оплату послуг енергоносіїв, видатків на відрядження».

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич каже, що шокований транспортними «апетитами» виконкому, оскільки це даремне витрачання бюджетних коштів. «Такого в історії виконкому львівської мерії ще не було, — дивується депутат. — Не почув від виконкому обґрунтування такої покупки. Мені сухо відповіли, мовляв є в цьому потреба… Розумію, якщо ця потреба викликана якимось екстреним порядком. Але витрачати таку космічну суму грошей на послуги таксі — нераціонально. За ці гроші можна і власне авто купити, поставити його на баланс комунального підприємства і використовувати за потребою. За цю суму, зрештою, можна купити і легкове авто і бус».

Ігор Зінкевич вважає, що виконком міг би придбати «Шкоду» за 500 тисяч гривень, бус «Рено» за 700 тисяч гривень. Автівки можна три роки експлуатувати по гарантії.

Схожі новини