Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«У теплицю не потрапили — кілометрова черга!»: Дні відкритих дверей у ботсаду Львова викликали справжній ажіотаж

Близько 15 тисяч відвідувачів побували на Дні відкритих дверей у Львівському ботанічному саду.

Традиційно на День відкритих дверей «Провісники весни» запросив один із найстаріших ботанічних садів України і Східної Європи — Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка.

Такі заходи — не просто екскурсія, а справжнє свято. Львів’яни, взявши зі собою найрідніших, наче мурашки, вкрили галявини ботсаду. Сім’ї приходили з дітьми, розважалися на території, влаштовували пікніки. Тут щойно відчинили для відвідувачів відреконструйовані оранжереї, куди запросили оглянути унікальну колекції субтропічних і тропічних рослин.

В оранжереї — справжні тропіки
В оранжереї — справжні тропіки

Охочих помилуватися природою і пізнати її красу зібралося 10 — 15 тисяч осіб. Таку кількість у Ботанічному саду вважають одним із рекордів. Біля воріт та входу в оранжереї утворились 50-метрові черги. Люди чекали годинами, щоб потрапити всередину.

«Ті, хто приїхав автомобілем, залишали його далеко від саду, за 500 метрів і більше, — розповів „ВЗ“ відвідувач саду, пан Юрій. — Рух на вулиці Черемшини регулювали патрульні. Проїхати і пройти двосторонньою вулицею було нереально».

Ще одна львів’янка, Юлія Гвоздович, має свою думку: «Кожна порядна львівська галицька сім'я тепер щонайменше раз у рік мусить бути в Ботанічному саду. Принаймні так видалося. Бо тут на Дні відкритих дверей була сила-силенна людей. У саду щороку стає все гарніше. Дякую працівникам ботанічного саду за їхню працю».

Рододендрони - "фішка" Львівського ботанічного саду
Рододендрони - "фішка" Львівського ботанічного саду

Хоч дні відкритих дверей у ботанічному саду проводять багато разів упродовж року, але найбільш велелюдним вони є завжди навесні. Чим пояснити такий феномен, розпитуємо у директора Ботанічного саду ЛНУ ім. І. Франка Андрія Прокопіва. «Навесні людське око спрагле за красою і кольором. А фішкою нашого ботанічного саду є першоквітучі рододендрони. Вони, не зважаючи на те, що далекосхідні, мають яскраво-бузкові, світло-фіолетові кольори.

Схожі новини