Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під Києвом головний лікар медзакладу вкрав машину «швидкої»

  • 09.04.2019, 10:49
  • 543

Головний лікар однієї з лікарень Київської області заплатив за вигаданий ремонт машини швидкої допомоги 200 тисяч гривень і примудрився вкрасти цей автомобіль.

Про це повідомляє «Інформатор».

Як вдалося встановити в ході слідства, обвинувачений наказав своїм підлеглим передати приватному підприємцю машину швидкої допомоги з усіма документами про реєстрацію. Зроблено це було нібито для проведення ремонту. Однак відразу після передачі автомобіля, їм по суті незаконно заволоділи інші особи.

Зрозуміло, машину ніяк не ремонтували. Головний лікар, проте, все одно перевів підприємцю 200 тисяч гривень нібито за проведені роботи. Після чого обвинувачений склав та запевнив своїм підписом і печаткою акт проведених робіт.

Корупціонеру загрожує звинувачення відразу за трьома статтями Кримінального кодексу. За частиною 2 статті 364 (зловживання службовим становищем) йому світить до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Частина 1 статті 366 (службове підроблення) має на увазі покарання у вигляді штрафу (до 50 неоподатковуваних податком мінімумів — 850 гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Такі ж санкції загрожують горе-лікарю і за частиною 1 статті 357 (заволодіння офіційними документами, зловживання службовим становищем).

Схожі новини