Передплата 2024 ВЗ

Відійдуть в історію: жетонам метрополітену Києва залишилось «жити» 207 днів

  • 08.04.2019, 20:39
  • 512

З 1 листопада 2019 року жетони для оплати проїзду будуть виведені з обігу київського метрополітену.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Київського метрополітену.

«207 днів! Стільки залишилося до повного виведення жетонів у київському метро. Останній день користування — 31 жовтня. Далі — тільки електронні засоби оплати», — повідомили в метрополітені.

Пасажирам, які ще використовують жетони, — а таких залишається близько 25%, — рекомендується купити пластикову картку.

Також у метрополітені надали рекомендації для пасажирів, які й досі користуються жетонами або мають пільги:

1) Нечасто користуюся метрополітеном, як краще оплачувати? — Карткою метро. Як ми писали вище, при поповненні на 50 поїздок кожна коштуватимме 6,5 грн. Термін дії картки 1 рік після кожного використання (подовжується автоматично). Після використання поїздок робочу картку можна повернути у будь-яку касу та отримати назад заставну вартість. Поповнювати картку метро можна готівкою в автоматах на кожній станції, а також банківською карткою або готівкою у будь-якій касі.

2) А як пільговим категоріям? — Пільговики столиці користуються піздемкою виключно за Карткою киянина (рішення Київради, яка встановлює пільги міста та механізми їх використання).
Загальнодержавні категорії — проходять через ручний контроль з оригіналом посвідчення (довідки, навіть нотаріально завірені, не є підставою для безкоштовнго проїзду)
Всі категорії можна проглянути за посиланням http://www.metro.kiev.ua/node/107

3) Які умови для дітей? — діти до 7 років мають право безкоштовного проїзду. Також таке право виключно за наявності учнівського квитка мають школярі столиці. Учні інших міст оплачують проїзд на загальних підставах.

«Для уникнення непорозумінь просимо перевіряти наявність учнівського квитка у дитини, а також давати їй кишенькові кошти про всяк випадок. Перепрошуємо за повтор, але підставою для безкоштовного проїзду школярів є не зовнішній вигляд, не щоденник чи шкільний наплічник, а саме документ», — наголошують представники метрополітену.

4) У столиці впроваджується єдиний електронний квиток. Оплатити можна на кожній станції, скориставшись турнікетом з відповідною позначкою, а поповнити навіть онлайн. Детальніше про те, шо таке е-квиток, як ним користуватися та чому це зручно читайте тут.

Схожі новини