Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Луганщині зникло українське радіо і телебачення: замість них транслюють пропагандистські канали

  • 08.04.2019, 19:13
  • 490

З 4 квітня в Луганській області частково відключено мовлення українського телебачення і радіо. Через це, замість українських радіо та телеканалів, на співпадаючих частотах ведуть мовлення пропагандистські радіостанції і телеканали.

Про це йдеться у зверненні колективу філії ПАТ «НСТУ» «Регіональна дирекція UA: Донбас».

Вказується, що через знеструмлення об’єктів Концерну радіозв’язку, радіомовлення та телебачення відсутній аналоговий сигнал та цифрове телебачення Т2 у Станиці Луганській, Сватовому, Біловодську, Міловому, Новопскові та Лисичанську.

«Через борг перед ТОВ „ЛЕО“ з 9:00 четверга знеструмлено вежу в м. Лисичанськ», — йдеться у зверненні.

«Через це, замість українських радіо та телеканалів, на співпадаючих частотах ведуть мовлення пропагандистські радіостанції і телеканали, що розташовані на окупованій території. Така ситуація викликає негативну реакцію жителів», — заявили в НСТУ.

Водночас в коментарі «Радіо Свобода» в.о. голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що у «Суспільного» мовника немає боргу перед Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) за вимкнену трансляцію радіо- і телеканалів на Луганську область, бо ця послуга навіть не замовлялась, на неї не передбачались гроші в бюджеті.

Він підтвердив часткову відсутність українського радіосигналу та аналогового телесигналу в Луганській області.

Схожі відключення відбулися і в Сумській області.

«Чому саме такі відключення — це таємниця, покрита мороком, чому вони діють саме так. В листуванні з нами вони (РРТ — ред.) наполягають на поверненні їм 99,7 мільйона гривень за минулий рік, які ані в документах не відображені, ані в бюджеті не передбачені. Навіть якби ці гроші у НСТУ були, у нас немає жодної юридичної підстави розраховуватися з РРТ», — сказав Аласанія.

За його словами, у НСТУ існує лише заборгованість в обсязі 6,7 мільйона гривень за перший квартал 2018 року, ця заборгованість сплачується за графіком.

Після цього НСТУ більше не замовляла РРТ трансляцію каналів, яка зараз були відключена.

Схожі новини