Передплата 2024 «Добра кухня»

Брутальна ненормативна лексика: лобісти Росії у ПАРЄ облаяли делегацію України

  • 08.04.2019, 17:25
  • 1 067

Керівник німецької делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Андреас Нік допустив неприйнятну поведінку щодо народних депутатів України на неформальному засіданні політичної групи Європейської народної партії, повідомив журналістам у Страсбурзі народний депутат Борислав Береза.

Про це повідомляє власний кореспондент «Укрінформу» у Страсбурзі, пише «Українська правда».

«На жаль, все складається саме так, як бажають лобісти Росії. Але тільки у плані сценарію… Те, що вчора відбувалося, неможливо назвати дебатами або обговоренням. Представники Німеччини висловилися брутальною лайкою в бік української делегації.

Ба більше — була ненормативна лексика. Таке вперше взагалі можна було почути у спілкуванні з делегатами ПАРЄ. Німці були роздратовані і ображені, що саме українці очолили рух протистояння з ними", — сказав Береза.

Він уточнив, що головним питанням на цій закритій зустрічі була позиція ЄНП щодо зміни регламенту ПАРЄ, щоб забезпечити можливість повернення російської делегації до Асамблеї.

«Коли їх вимусили визнати, що це проводиться для росіян, тоді ми порушили головне питання: що для вас важливіше — гроші або принципи?.. Ми запитали: чому ви готові пробачити Росії 12 тисяч життів, які українці віддали? Після цього розпочалася лайка німців», — заявив Береза.

Зокрема, за його словами, керівник німецької делегації Андреас Нік «повівся як людина, яка, мабуть, дуже довго спілкується з Росією і перейняла навички гопоти».

«Брутальна лексика і поведінка німців образила всіх», — наголосив представник української делегації у ПАРЄ.

Нагадаємо, німецькі дипломати та депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

Схожі новини