Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З «Укрзалізниці» звільнили двох членів правління, — ЗМІ

  • 08.04.2019, 12:12
  • 712

Наглядова рада «Укрзалізниці» прийняла рішення звільнити з посади двох членів правління компанії.

Про це ЕП повідомив співрозмовник в уряді.

Так, за даними співрозмовника, мова йде про Сергія Михальчука та Олександра Бужора. Рішення було прийнято 5 квітня.

«Офіційно про це буде оголошено найближчими днями», — заявив співрозмовник.

«Наскільки мені відомо, іншої кандидатури до складу правління не вводилося. Швидше за все, в „Укрзалізниці“ вирішили почати кадрові чистки людей з негативною репутацією», — додав він.

Нагадаємо, у квітні 2018 року СБУ та ГПУ прийшли з обшуками в «Укрзалізницю» до Михальчука. Він підозрювався «у справі зловживань в особливо великих розмірах і злочинній змові з метою корупційних доходів» разом з братами Дубневичами.

У 2009−2011 роках він був заступником гендиректора «Укрзалізниці» Михайла Костюка. Останній відомий тим, що запатентував разом із Дубневичами рейкові скріплення, за які УЗ щороку сплачувала мільйони гривень.

У серпні 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 36 протоколів про адміністративні правопорушення щодо неподання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані члена правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександра Бужора.

«Олександр Бужор, отримуючи дохід за місцем здійснення трудової діяльності, зобов'язаний був подавати відповідне повідомлення про отримання авансу і другої половини заробітної плати, оскільки сума нарахованих йому коштів значно перевищувала встановлений поріг і становила від 101 739 до 337 861 гривні. Однак чиновник жодного разу повідомлення не подавав», — повідомляли у НАЗК.

Схожі новини