Передплата 2024 «Добра кухня»

Москалькова обурилася, що полонений український моряк розмовляв із комісаром Ради Європи англійською

  • 08.04.2019, 11:33
  • 564

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова обурилася, що полонений український моряк Денис Гриценко розмовляв із комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович англійською мовою.

Як повідомив адвокат захоплених росіянами українських моряків Микола Полозов у Facebook, інцидент стався 4 квітня, коли Дуня Міятович разом з уповноваженою з прав людини в Росії Тетяною Москальковою відвідали в московському СІЗО Дениса Гриценка.

«Гриценко розмовляв з пані Міятович англійською мовою близько 10 хвилин. Відповів на її запитання щодо стану здоров'я та умов утримання. Повідомив, що слідство не надає йому, а також іншим військовополоненим побачень з близькими, телефонних переговорів. Крім того, Денис вказав на те, що робота цензорів — незадовільна, оскільки терміни передачі йому листів від рідних затягуються на 2−3 місяці. Попросив особливу увагу приділити стану здоров'я поранених військовополонених», — написав Полозов.

Полозов також розповів, що за словами Гриценка, його розмова англійською мовою з Міятович не сподобався омбудсмену Москальковій. Вона вимагала від перекладача перекласти їй все, що полонений моряк сказав комісару Ради Європи.

Схожі новини