Передплата 2024 «Добрий господар»

Бойовики на Донбасі 10 разів обстріляли українські позиції: війська ЗСУ дали потужну відповідь

  • 08.04.2019, 09:35
  • 454

Минулої доби бойовики 10 разів обстріляли позиції ОС, тричі застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 45 мінометних мін калібру 120 та 82 мм. 1 український військовий отримав поранення. Водночас ліквідовано чотирьох бойовиків.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил.

«Також ворог обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», — йдеться у повідомленні штабу.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли позиції українських військ 6 разів: з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів — біля села Водяне; з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля села Гнутове.

Двічі із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — в районі населеного пункту Широкине; двічі із станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів — поблизу селища міського типу Новотроїцьке.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики обстріляли позиції ОС 4 рази: з мінометів калібрів 120 та 82 мм та великокаліберних кулеметів — поблизу міста Попасна; з мінометів калібрів 120 та 82 мм — поблизу населеного пункту Катеринівка.

З озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів — біля міста Попасна; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — поблизу села Новозванівка.

За даними розвідки, 7 квітня 4 окупантів було знищено, 14 — поранено. Також знищено один бронетранспортер бойовиків.

«Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції ОС у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання „Схід“: з гранатометів різних систем — в районі міста Авдіївка; з станкових протитанкових гранатометів — в районі населеного пункту Кам'янка. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає», — йдеться у звіті.

Схожі новини