Передплата 2024 «Добрий господар»

Епіфаній закликав Росію припинити переслідування ПЦУ на окупованих територіях

  • 08.04.2019, 08:32
  • 349

Митрополит Епіфаній закликав Росію припинити переслідування духовенства Православної церкви України на окупованих територіях, після того, як в Луганську так звані «спецслужби ЛНР» провели обшуки в соборі і будинках двох священиків.

Як пише LB, про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської Митрополії ПЦУ.

«Ми обурені черговим актом переслідування українського духовенства на окупованих територіях. Тиск і переслідування українського духовенства і парафій в Криму, у Донецьку та окремих районах області і останні події в Луганську — з одного ряду і мають тих самих відповідальних за порушення релігійної свободи, а саме — російську влада», — заявив митрополит Епіфаній.

Глава ПЦУ закликав російську владу негайно припинити переслідування духовенства та громади Свято-Троїцького собору в Луганську, зокрема, дати відповідні вказівки залежним від неї структурам.

«Ми просимо міжнародне співтовариство, демократичні країни, міжнародні інститути, зокрема ООН і ОБСЄ, вжити заходів для припинення тиску на українське духовенство в Луганську», — додав митрополит.

Також Епіфаній закликав молитися за переслідуваних у Луганську.

Нагадаємо, єпископ Афанасій (Яворський) заявив, що 4 квітня в управлінні Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ в Луганську були проведені обшуки в рамках проведення «операції Стоп-терор служби з боротьби з економічними злочинами» псевдореспубліки «ЛНР».

За його словами, окупанти вилучили церковну і українську символіку, церковні книги, офіційне листування, а також робочі комп'ютери. Крім цього, обшуки провели і в приватних будинках священнослужителів — протоієрея Анатолія Назаренка та ієрея Геннадія Курганова.

Схожі новини