Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Майдані поліція затримала чоловіка, який агітував проти Зеленського

  • 07.04.2019, 14:12
  • 664

Чоловіка доставили до Шевченківського управління поліції, де склали адміністративні матеріали.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва

Як йдеться у повідомленні поліції, вранці столичні поліцейські отримали повідомлення про те, що невідомий на Майдані Незалежності проводить незаконну агітацію.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та дільничні офіцери поліції. Правопорушника попередили, що такі дії є протиправними, а відтак запросили проїхати в територіальний відділ поліції для складання адміністративних матеріалів. Утім чоловік відмовився і вчинив непокору правоохоронцям.

У результаті чоловіка, 1987 р.н., доставили до відділу поліції, де склали адміністративні протоколи за ст. 212−10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Адміністративні матеріали будуть направлені до Шевченківського районного суду для прийняття рішення.

У поліції нагадали, що передвиборча агітація забороняється до оголошення ЦВК результатів голосування у першому турі виборів президента України.

Як повідомляє «Українська правда», правоохоронці затримали активіста «Відсічі», в організації стверджують, що листівка не порушує виборчого законодавства.

«Щойно на Майдані Незалежності поліція затримала активіста руху Відсіч Leo Ovcharenko, який стояв біля нашого намету і встиг роздати одну листівку з фактажем про Зеленського. Ніяких закликів голосувати „за“ чи „проти“ листівка не містить — отже не порушує виборчого законодавства», — вважають у русі.

Схожі новини