Передплата 2024 ВЗ

На Донеччині з теплотраси витягли собаку, яка три роки прожила у проваллі

  • 07.04.2019, 10:13
  • 705

У прифронтовій Дружківці собака три роки жила під землею разом із пацюками. Її всі три роки годували місцеві, виростили з цуценяти в дорослого пса, а от дістати ніяк не могли.

Для порятунку розробили цілу спецоперацію, повідомляє ТСН.

Євдокія Мойсеївна якось проходила повз теплотрасу та почула скавучання. Каже — побачила двох цуценят, і почала носити їжу. Вони змалечку чи то провалились, чи то їх закинули у труби теплотраси.

«Воду кожні три дні міняла. Там і ковдри, і подушки принесла. Труби гарячі, то тепло там було», — каже жінка.

Так тривало цілих три роки. Один цуцик зник ще кілька років тому. Лишилась, як її лагідно називали, Красуня. Витягнути її не вдавалося ніяк, занадто глибоко була, а от її становищем скористались пацюки — на харчах Красуні добре від’їлися. Красуню за три роки знали в дворі всі, і годували всі разом.

«Вона голодна не була, і пацюки були ситі, і собака була сита. І вона з цими пацюками вижила», — каже мешканка Дружківки Марина Утятська.

Розповідають, що тільки не вигадували, аби дістати собаку — і кільцями, і приманками. Але собака, яка не звикла до людей, щоразу тікала у глиб труб теплотраси. Не змогла впоратись і ціла бригада МНС.

Чутки про Красуню дійшли до волонтерів у окупованому Донецьку, звідти зв’язалися із службою порятунку у Києві. Інженери довго проектували пастку. Із чітким планом команда вирушила у Дружківку і рятувальна операція відбулась успішно.

Вона ще боїться людей і особливо — яскравого світла. У Світлани в Мирнограді вона живе три тижні, потроху соціалізується, і вже навіть не кусається. Сусідствує із кішкою Сонею, на вулицю виходити поки боїться. Кукла, а саме так назвала вона врятовану собаку, скоро, сподівається, насмілиться познайомитись із усіма підопічними. У дворі ж, де прожила три роки, радіють її новому дому, утім страшенно за собакою сумують.

У дворі настільки звикли, що у теплотрасі живе цуценя, що для всіх перехожих тут лишили табличку — собаки тут більше немає.

Схожі новини