Передплата 2024 «Добра кухня»

У ПЦУ повідомили про переслідування в окупованому Луганську

  • 07.04.2019, 08:58
  • 487

У Православній церкві України заявили, що її священнослужителі в окупованому Луганську зазнають переслідувань із боку проросійських бойовиків «ЛНР».

Про це повідомив у Facebook управитель Луганською єпархією ПЦУ, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій (Яворський), цитуючи повідомлення прес-служби єпархії.

Відтак відомо, що 4 квітня в управлінні Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору Української православної церкви (Православної церкви України) в Луганську були проведені обшуки.

Як йдеться в повідомленні, з телефонної розмови з секретарем єпархії протоієреєм Анатолієм Назаренком, який перебуває в Луганську, стало відомо, що в рамках проведення операції «Стоп-терор» служби «боротьби з економічними злочинами» угруповання «ЛНР» під час обшуку вилучили церковну та українську символіку, церковні книги, офіційне листування, а також робочі комп’ютери. Крім цього, обшуки провели й в приватних оселях священнослужителів, протоієрея Анатолія Назаренка та ієрея Геннадія Курганова.

«Наразі щодо обох священнослужителів ПЦУ ведуть „слідчі дії“, їх допитують по 5−6 годин на день, їм „рекомендовано“ не залишати Луганськ, але не заборонили звершувати богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луганська», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини