Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Десятки тисяч людей у Німеччині протестують проти підвищення квартплати

Схожі акції пройшли в суботу також в 18 німецьких і 13 європейських містах

Десятки тисяч жителів німецької столиці взяли в суботу, 6 квітня, участь в акціях проти зростаючої орендної плати за квартири. Про це повідомляє DW.

За даними одного з організаторів заходу — «Об'єднання проти виселення і божевілля квартплати» — в ньому взяли участь майже 35 тисяч людей, що представляють понад 260 організацій і груп. Поліція не називає точну кількість учасників, кажучи про багато тисяч демонстрантів.

Організатори акції дали старт законодавчій ініціативи, яка передбачає відчуження житлового фонду з власності концернів — власників квартир. За пропозиціями активістів, концерни, які мають у власності більше трьох тисяч квартир, повинні в добровільно-примусовому порядку продати їх земельній владі. Житлові приміщення, що перейшли в муніципальну власність, своєю чергою, передбачається здавати за нижчими цінами.

Для того, щоб законодавча ініціатива набула статусу законопроекту для розгляду в бундестазі, її протягом шести місяців повинні підписати 20 тисяч людей. Об'єднання незадоволених квартиронаймачів планують зібрати необхідні підписи протягом найближчого часу.

Схожі новини