Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вбивство Гандзюк: очільник Херсонської ОДА написав заяву на звільнення

  • 06.04.2019, 18:11
  • 702

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв написав заяву про відставку.

Про це повідомив народний депутат Олександр Співаковський у Facebook, оприлюднивши фото заяви, повідомляє Укрінформ.

«Гордєєв прийняв власне рішення! Складне. Мужнє. Дуже особисте. Заради суспільного спокою. Заради України! Але з розумінням того, що якщо є претензії та сумніви — потрібно дати можливість слідству прозоро і чітко виявити всі обставини жахливого вбивства», — написав депутат.

Він додав, що наступним кроком має бути перевірка на поліграфі.

«Наступний крок це поліграф! Остаточне рішення за Президентом України!!!» — наголосив депутат.

Сам Гордєєв поки публічно не коментував цього рішення. При цьому він пообіцяв надати всі пояснення після рішення Президента.

Як відомо, батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) нібито співпрацює з головою Херсонської облради Владиславом Мангером та головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Пізніше Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти.

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

11 лютого 2019 року генпрокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Схожі новини