Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трьох чоловіків спіймали на крадіжці нафти з трубопроводу

  • 06.04.2019, 16:58
  • 554

На Сумщині поліція затримала групу чоловіків в момент крадіжки нафти з трубопроводу. У зловмисників вилучено автомобіль зі спеціальною ємністю, заповненою на третину.

Про це повідомляє на прес-служба Нацполіції.

«Зловмисники переганяли нафтопродукти до спеціально облаштованого для цього автомобіля „КамАЗ“. Врізка в нафтозбірний колектор була зроблена на 12 кілометрі від села Кашпури Роменського району», — вказали поліцейські, додавши, що трьох осіб затримали вночі 6 квітня.

Під час огляду транспортного засобу, під тентом, який був на кузові, як вказано, було виявлено ємність об’ємом 20 куб. м, на третину наповнену нафтопродуктами.

Окрім цього, до ємності було приєднано шланг з краном, який йшов від нафтопроводу. Витоку нафтопродуктів у навколишнє середовище не було. Обладнання для несанкціонованого відбору нафтопродуктів, гумовий шланг з кранами та автомобіль слідчі вилучили.

«Затриманими особами виявилися 50-, 47- та 42-річний односельці, жителі сусіднього Липоводолинського району. Вони зізналися у вчиненні крадіжки нафтопродуктів», — повідомив начальник Роменського відділу поліції Роман Невожай.

Наразі проводиться низка слідчо-оперативних дій, та правоохоронці вживають заходи щодо встановлення кола причетних осіб до цього злочину.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження передбачене ч. 2 ст. 15, ч. 2. ст. 185 (Закінчений замах на вчинення крадіжки, вчиненої за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Наразі всім затриманим чоловікам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Їх затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Схожі новини