Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сьогодні — Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку

  • 06.04.2019, 16:12
  • 984

Світова спільнота сьогодні відзначає Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. День спорту проголошений згідно з рішенням ГА ООН від 23 серпня 2013 року.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначається у відповідній оонівській резолюції, спорт, який є одним із інструментів освіти, розвитку і миру, сприяє зміцненню співробітництва, солідарності, терпимості, розумінню і соціальній інтеграції, як на місцевому, так і на національному і міжнародному рівнях.

Його внутрішні цінності, такі як командний дух, чесність, дисциплінованість, повага до супротивника і правил гри сприймаються в усьому світі і можуть застосовуватися для зміцнення солідарності, соціальної згуртованості та мирного співіснування.

Спорт об’єднує нас навколо позитивних цінностей і сприяє зміцненню культурі діалогу за межами національних кордонів. Історія спорту свідчить про те, що він здатен руйнувати стереотипи, ініціювати й посилювати рух за права і гідність кожної людини, привертаючи до них увагу всього світу.

Відомо, що на сьогодні майже два мільярди людей у світі є недостатньо фізично активними.

Фізично активні діти на 15% частіше вступають до вишів, а фізично активні підлітки менш схильні до куріння, вживання наркотиків, ризикованої сексуальної поведінки і як результат — ранньої небажаної вагітності.

У дитини з активними мамою і татом у два рази більше шансів вирости теж активною людиною. Недостатня фізична активність є причиною 6% усіх випадків захворювань серцево-судинної системи, 7% випадків захворювань цукровим діабетом 2-го типу і 10% випадків раку грудей і раку товстої кишки.

Інвестиції в спорт, включно з часом, обладнанням і приміщенням, втричі більш рентабельні, ніж затрати, пов’язанні з медичним обслуговуванням.

Зазвичай, у День спорту влаштовують всілякі спортивні змагання.

Зокрема, Львівське обласне відділення Національного олімпійського комітету України також запрошує на грандіозне свято у Міжнародний день спорту.

Про це повідомили на сайті Львівського обласного відділення НОК України, де також розповіли: «У програмі святкування — показові виступи, майстер-класи з видів спорту, легкоатлетичний забіг та зарядка «Do Like Olympians», яку проведе майстер спорту України міжнародного класу з художньої гімнастики, фіналістка Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні Віра Передерій.

Цьогорічний забіг матиме ще й благодійний характер — для порятунку життя чотирирічного Мирослава Мілойчікова".

«Забіги проходитимуть на дистанціях 1300 та 500 метрів у Стрийському парку. У межах заходу відбудуться катання на справжніх байкерських мотоциклах, скандинавська ходьба, велотріал, показові виступи з воркауту, настільного тенісу, армреслінгу, на гірськолижному тренажері та багато іншого цікавого», — поінформували також в обласному відділенні НОК України.

Схожі новини