Передплата 2024 ВЗ

Політолог пояснила, чому кандидати, які не перемогли, зацікавлені в тому, щоб президентом став Зеленський

  • 06.04.2019, 09:58
  • 569

Кандидати в президенти, які не перемогли, зацікавлені в тому, щоб перемогу на виборах отримав Володимир Зеленський, оскільки для них це шанс потім отримати більшість у Верховній Раді.

Про це на «Прямому» у ток-шоу «Ехо України» сказала політолог Олеся Яхно.

«Мені здається, кандидати в президенти, які не перемогли, попри те, що вони публічно не будуть підтримувати нікого, але вони зацікавлені в тому, щоб виграв Зеленський. Тому що для них це шанс на цій хвилі недовіри до президентської посади і дискредитації потім отримати більшість у Верховній Раді, і дійсно перейти до парламентської республіки. А ті, хто хочуть втрапити в парламентський список — і в мене є питання до тих, хто фінансує — які вони ставлять цілі: чи більше до президентської кампанії, чи більше до парламентської», — сказала вона.

Також Яхно додала: «І ніхто не хоче, щоб „слуга народу“ — а це їхній конкурент прямий на парламентських виборах — отримав більшість. Тому що у нас парламентсько-президентська форма правління. І від того, хто отримає більшість, він і формуватиме уряд. Їх влаштовує слабкий президент. І на цій хвилі набрати більшість у Верховній Раді та сформувати уряд. Тому тут „слуга народу“ — конкурент…».

Схожі новини