Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко нагородив полонених Росією українських моряків за героїзм: опубліковано фото і відео

  • 05.04.2019, 19:26
  • 575

Президент України Петро Порошенко нагородив за героїзм, мужність та виконання військового обов’язку військовополонених моряків, яких Росія захопила в полон в районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

Про це Порошенко повідомив у п'ятницю, 5 квітня, під час зустрічі з військовослужбовцями Військово-Морських Сил України та членами родин полонених військових моряків, повідомляється на його сторінці у Facebook.

«Враховуючи мужність і героїзм українських військових моряків, військовополонених, які були продемонстровані під час виконання військового обов'язку, я прийняв рішення нагородити українських військовослужбовців, які сьогодні перебувають в полоні Російської Федерації. Вони продемонстрували себе справжніми лицарями, справжніми воїнами, справжніми патріотами і справжніми професіоналами. Українська держава вшановує своїх мужніх захисників і відзначає вірність присязі, патріотизм. Я вручаю ці нагороди їхнім родинам, які виховали найкращі риси характеру», — заявив Порошенко.

Президент також наголосив, що «жоден російський суд не має юрисдикції над нашими хлопцями, адже, відповідно до міжнародних конвенцій, вони — військовополонені. Вони мають бути негайно повернуті додому разом із захопленими бронекатерами та буксиром».

Схожі новини