Передплата 2024 «Добра кухня»

Історичний момент: Епіфаній долучився до написання унікальної рукописної Біблії

  • 05.04.2019, 17:46
  • 807

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній долучився до Всеукраїнського переписування Біблії.

Про це повідомляється на сайті Єдиної помісної церкви України.

Для того, аби власноруч написати вірш зі Священного Писання на сторінках унікальної рукописної Біблії, Предстоятель 3 квітня 2019 року відвідав Українське Біблійне товариство, що організувало спеціальний захід, присвячений проекту.

У своїй промові Владика зазначив, що Біблія — це те джерело знань, яке дає нам відповіді на будь які запитання сьогодення.

«Майже у кожного є Священне Писання, але, більшість, на жаль, лише мають вдома Книгу книг, але не втілюють в життя істини, дані нам Богом, Який прийшов, втілився, був одним серед нас», — наголосив Митрополит.

Предстоятель також нагадав всім про те, що свого часу Святійший Патріарх Філарет багато зробив для того, аби великим накладом була видана Біблія українською мовою. Важливу роль у цьому відіграло й Українське Біблійне товариство.

«Ви є проповідниками Слова Божого, вічних цінностей, які містяться саме в Священному Писанні», — додав Митрополит.

Проект «Всеукраїнського переписування Біблії», ініційований Українським Біблійним Товариством, стартував 02 червня 2018 року. Заздалегідь підготовлені аркуші, з яких згодом буде сформована книга, заповнюються християнами з усіх куточків України. Цей проект внесено в Національний реєстр рекордів України та номіновано на світовий рекорд. Очікується, що загалом до створення цієї Біблії долучаться понад 30 тис. учасників.

Схожі новини