Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стали відомі результати аналізів Порошенка на психотропні речовини

  • 05.04.2019, 11:08
  • 748

Експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі президента Петра Порошенка, а аналіз на алкоголь буде готовий за дві години.

Про це повідомив головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий на брифінгу на НСК «Олімпійський», повідомляє УП.

Він зазначив, що чинний президент і кандидат у президенти Порошенко пройшов у медпункті НСК лікарський огляд та здав біологічні зразки для проведення лабораторного токсикологічного дослідження.

«В даному випадку ми відібрали кров, сечу та волосся разом із волосяними фолікулами», — констатував Ярий.

Дослідження проводили чотири медичні установи Києва — дві приватні й дві комунальні: «Борис», «Медіком», Лікарня швидкої медичної допомоги та Наркологічна лікарня Києва.

З дозволу Порошенка використовували декілька способів виявлення психоактивних речовин в організмі.

«Це були і швидкі тести, результати яких я вже маю можливість оприлюднити: жодної психоактивної речовини знайдено не було», — заявив Ярий.

«Упродовж найближчих 2-х годин у нас буде можливість провести більш ґрунтовне дослідження за допомогою мас-селективного газового хроматографа. Рівно за дві години так само в нас буде повна інформація про наявність чи відсутність алкоголю в крові», — додав він

Ці результати буде видано в письмовій формі.

«Більший тривале обстеження волосся з волосяним фолікулом. За попередньою інформацією, ця процедура може тривати навіть до 2-х тижнів, але ми докладемо всіх зусиль, щоб цю процедуру максимально скоротити прискорені», — заявив Ярий

Схожі новини