Передплата 2024 «Добрий господар»

«Це неповага»: Порошенко про Тимошенко у ролі ведучої на дебатах

  • 05.04.2019, 10:31
  • 417

Кандидат у президенти і чинний голова держави Петро Порошенко заявив, що пропозиція шоумена і кандидата у президенти Володимира Зеленського про те, щоб модератором на дебатах була лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко є неповагою, як до неї, так і до її виборців.

Про це він сказав на брифінгу, після того, як здав аналізи, повідомляє «Українська правда».

На питання журналістів, як він ставиться до того, що Тимошенко може бути ведучою на дебатах, він відповів, що дебати — це не шоу і подібне є зневагою.

«У першу чергу це неповага до Юлії Тимошенко, як політика, яка зайняла третє місце у першому турі президентських виборів, а також до її виборців», — сказав Порошенко, зазначивши, що за неї проголосувало понад 2,5 мільйони українців.

За його словами, неповагою до них є те, яку роль спробував нав'язати Тимошенко Зеленський.

«Подібне ставлення вважаю негідним», — заявив президент.

Він зазначив, що виборців треба поважати і підкреслив, що поважає виборців лідерки «Батьківщини», вдячний тим, хто проголосував за неї і запевнив, що поважає і виборців Зеленського і зробить усе можливе, щоб у другому турі вони проголосували за нього.

При цьому Порошенко додав, що дуже задоволений тим, що Зеленський нарешті прийняв його пропозицію проведення дебатів.

«Це абсолютно необхідно, бо це не шоу і не вистава, а це право українських громадян отримати повну і всебічну інформацію про програми і плани кандидатів», — сказав він.

Президент додав, що дебати — це можливість поставити питання і отримати відповіді для того, щоб визначити майбутнє держави на роки чи навіть на десятиліття вперед.

«І, незважаючи на дивну форму подання, мене запросили на „Олімпійський“. Я сьогодні на стадіоні», — заявив Порошенко

«Твердо переконаний, що Володимир Зеленський набереться мужності, доїде до „Олімпійського“ і дебати відбудуться», — підкреслив він.

За його словами, було би добре, аби дебати відбулися у декілька етапів. Зокрема, дебати про позицію щодо ключових повноважень Верховного Головнокомандувача, щодо програми укріплення оборони і безпеки, а також щодо зовнішньої політики та захисту конституційних прав і свобод громадян.

Схожі новини