Передплата 2024 «Добра кухня»

Палять траву — горять люди і їхнє майно

Жахливі звістки надходять від Державної служби з надзвичайних ситуацій, працівники якої щодня виїжджають на гасіння підпаленої сухої трави. Скільки вже не було попереджень, а палії ніяк не отямляться. І це призводить до трагедій.


У Прилуцькому районі Чернігівської області на власному городі згорів одинокий 91-річний пенсіонер. Хотів зачистити поле від торішньої кукурудзянки. Підпалив її, а вітер поніс стіну вогню на нього. Від диму і високої температури старенькому стало зле, упав — і більше вже не піднявся. Обгоріле тіло згодом знайшов син.

Схожа трагедія сталася у Кривому Розі. Коли пожежники гасили запалене сміття, серед купи попелу знайшли обгорілі рештки 45-річної жінки. Не виключено, що вона стала жертвою власної необережності.

До великої біди ледь не дійшло минулої середи і у передмісті Львова, у Сокільниках. Там хтось підпалив сухостій — вогонь перекинувся на сараї, гаражі. Як наслідок, п’ять приміщень для зберігання авто згоріли дотла, а з ними і три сараї з майном. Якби не рішучі дії 28 «надзвичайників», які прибули гасити пожежу на шести машинах, з вогнем пішли б ще 12 гаражів. Могли бути і людські жертви…

Схожі новини