Передплата 2024 ВЗ

«Це не дебати, це — передвиборча агітація», — ЦВК

  • 04.04.2019, 12:30
  • 354

Дебати на НСК «Олімпійський» можуть бути формою передвиборчої агітації, а не визначеними законом «Про вибори президента України» теледебатами.

Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко, пише Укрінформ.

«Те, про які дебати йдеться у постанові ЦВК, — це стаття 62 закону (Про вибори президента України — ред.). Дебати, про які говорять зараз два кандидати, це трішки не та стаття закону, тобто ідеться зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборної агітації», — сказав Радченко.

Він пояснив, що стаття 62 закону про вибори президента визначає процедуру і строки проведення передвибочих теледебатів, які проводяться на Суспільному телеканалі й оплачуються з держбюджету.

За словами Радченка, кандидати, які говорять про дебати на стадіоні «Олімпійський», мають на увазі форму агітації, яка врегульована статтею 58 закону про вибори президента щодо «проведення публічних дебатів, дискусій, прес-конференцій».

За його словами, такі дебати мають оплачуватися з виборчих фондів кандидатів.

«Я не знаю, про що говорять кандидати, питайте у них, але, можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборні теледебати, 62-га стаття закону і постанова ЦВК стосується саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що йдеться про частину 1 п. 3 статті 58 закону. Оце різниця», — додав він.

Радченко також нагадав, що до моменту прийняття ЦВК підсумкового протоколу про результати голосування першого туру та оголошення другого туру агітація кандидатів на пост президента не дозволяється.

Схожі новини