Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Вояж» Бойка і Медведчука: Державіаслужба пояснила, чому дозволила їм вилетіти до Росії

  • 03.04.2019, 19:27
  • 614

У Державній авіаційній службі України заявили, що працівники відомства діяли виключно в межах своєї компетенції, коли надавали дозвіл на виліт до Москви нардепу Юрію Бойку та голові політсили «Опозиційна платформа — За життя» і куму президента Р Ф Віктору Медведчуку.

Про це розповів начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Державіаслужби Ігор Зелінський, передає «Укрінформ».

«Вирішуючи питання щодо надання дозволів на виконання відповідних польотів працівники Державіаслужби діяли виключно в межах компетенції та на підставі тих нормативно-правових актів, які регламентують відповідні процедури», — сказав він.

Він нагадав, що в Україні діє заборона на використання повітряного простору України та повітряного простору над відкритим морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху згідно з міжнародними договорами покладена на Україну.

А також на всі види прямих і транзитних польотів через зазначений повітряний простір для авіакомпаній РФ та повітряних суден, зареєстрованих в реєстрах Російської Федерації (раніше в «Опозиційній платформі» стверджували, що літак Медведчука має реєстрацію Аруби (Нідерланди) — ред).

Крім того Зелінський додав, що Державіаслужба співпрацює з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у Києві щодо розслідування польоту до Москви Бойка і Медведчука.

Зокрема, ДБР була передана необхідна інформація та копії запитуваних документів у рамках проведення досудового розслідування.

Схожі новини