Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тереза Мей погодилася відтермінувати Brexit

Глава уряду Великої Британії Тереза Мей заявила про необхідність відтермінувати Brexit, про що проситиме представників ЄС

Про це інформує BBC.

«Тереза Мей проситиме ЄС про продовження терміну для здійснення Brexit, щоб „зрушити кригу“ у парламенті», — йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр зазначила, що вона хоче зустрітися з лідером лейбористів Джеремі Корбіном, щоб узгодити план майбутніх відносин з ЄС.

Але вона наполягає на тому, що погоджена нею з представниками ЄС угода, яку знову відкинули парламентарії минулого тижня, залишається на порядку денному.

Тереза Мей сказала, що хоче, щоб розширення терміну Brexit було якомога коротшим — до 22 травня, щоб Британії не довелося брати участь у європейських виборах.

Нагадуємо, за підсумками саміту країн-членів ЄС в ніч проти 22 березня Євросоюз погодився відтермінувати Brexit з 29 березня до 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду наступного тижня. Якщо ж голосування провалиться, Велика Британія буде змушена вийти з ЄС 12 квітня.

Схожі новини