Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Махінації в тернопільській автошколі: одна дівчина загинула, інша — в інвалідному візку

  • 02.04.2019, 17:07
  • 1 450

19-річна дівчина проходила «заочне» навчання, щоб отримати водійські права.

На Тернопільщині розкрито схему фальсифікації документів в одній з автошкіл райцентру Борщів. Як виявилося, одна з учениць приватного навчального закладу, де готували майбутніх водіїв, влаштувала смертельну ДТП, а сама пересіла в інвалідний візок.
Про це повідомляє Національна поліція в Тернопільський області.

«Рік тому на в'їзді в с. Плебанівка Теребовлянського району автомобіль Chevrolet, за кермом якого знаходилася 19-річна мешканка Борщівського району, злетів з дороги і врізався в дерево. Травмованих виявилося троє: водій, його подруга, якій належав автомобіль і її 17-річна родичка. Остання на наступний день померла в реанімації», — повідомляють в поліції.

В процесі досудового розслідування з'явилися «цікаві» деталі: 19-річна дівчина в той день разом з друзями прямували до Тернополя, щоб відсвяткувати отримання нею посвідчення водія. Тільки вранці вона склала іспити в сервісному центрі і отримала документ.

Згодом правоохоронці з'ясували, що двоє працівників приватного підприємства, що займається підготовкою водіїв категорії «В», сфальсифікували документи про відвідування занять, навчання на автотренажері і водіння транспортних засобів цією ученицею. Весь цей час, коли проводилося навчання в автошколі, дівчина перебувала за кордоном.

Додамо, що в навчальній групі вона «заочно» отримувала теоретичні знання і навички водіння не тільки постраждала в ДТП водій. Поліцейські знайшли ще одного «учня», який отримав необхідний пакет документів для того, щоб стати водієм категорії «В», однак він жодного разу і не відвідував автошколу, бо теж в період навчання був за межами України.

Надалі долю горе-викладачів вирішуватиме суд.

До суду направлено і кримінальне провадження за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди. 19-річній підозрюваній, яка в результаті аварії отримала інвалідність, доведеться нести відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху зі смертельними наслідками.

Схожі новини